QIGONG OP HET WERK


ONTSPANNEN AAN HET WERK

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat er op de werkvloer met minder mensen hetzelfde werk verzet moet worden, of men moet bepaalde targets halen wat niet altijd lukt. De stress komt om de hoek kijken met alle gevolgen van dien; je komt moeilijk in slaap of je wordt midden in de nacht wakker en gaat liggen 'malen'. Als dit te vaak gebeurt word je prikkelbaar, ben je constant moe, enz. Kortom: de chi in je lichaam stroomt niet meer goed waardoor er blokkades optreden. Wanneer je hier niets aan doet kan dit leiden tot ziekte of een burn-out.
Het is daarom belangrijk dat we ons op ons werk, tussen de werkzaamheden door, zo af en toe ontspannen. Even met onze gedachten helemaal weg zijn van het werk om er daarna met nieuwe energie tegenaan te gaan. Je kunt natuurlijk de werkdag ook starten met Qigong, zodat je ‘opgeladen’ aan het werk begint. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat als men voldoende tijd voor ontspanning neemt tijdens het werk, het ziekteverzuim lager ligt en men productiever, creatiever en innovatiever is.
En zeker niet onbelangrijk: je hebt na het werk ook nog energie over voor andere dingen.


QIGONG OP DE WERKVLOER
Bij woningcorporatie Wetland Wonen is er voor het hele personeel een powerpointpresentatie gegeven over wat (Zhineng) Qigong inhoudt. Ook is er een mini-workshop gegeven waaraan iedereen kon deelnemen. Na deze powerpointpresentatie en workshop waren enkele personeelsleden erg enthousiast en beginnen nu elke dinsdagmorgen de werkdag met het beoefenen van (Zhineng) Qigong. Er worden oefeningen herhaald zodat men de oefeningen goed onder de knie krijgt, en nieuwe oefeningen worden aangeleerd.


Enkele reacties:

'Je merkt toch dat je soepeler wordt.'
'Ik vond de Qi Tapping ontspannend, je merkte het wel.'
'Ik merk het in de nek, daar voel ik het.'

Wilt u ook eens kennismaken met Qigong op het werk? Neem dan contact op via chi-in-beweging@live.nl