OEFENINGEN


DE UITGANGSPOSITIE/HOUDING

De voeten staan parallel op heupbreedte, het gewicht rust in het midden van de voeten en de armen hangen ontspannen naast het lichaam.
Stel je voor dat de kruin aan een zijden draad omhoog getrokken wordt, de kin is iets ingetrokken zodat de nekwervels goed boven elkaar staan. Het puntje van de tong ligt achter de tanden tegen het gehemelte.
De schouders zijn ontspannen en de borst is open zodat de armen zijwaarts van het lichaam hangen. De ellebogen en polsen zijn losjes, de handen open en de vingers iets uit elkaar.
De wervelkolom is recht en ontspannen en de onderrug is zacht en rond (naar buiten) en ook de buik is ontspannen. Je bekken is iets gekanteld. De knieën zijn licht gebogen maar wijzen niet voorbij de tenen.
De voeten voelen groot en stevig op de grond en diep geworteld. De ogen kijken recht naar voren en de aandacht is naar binnen gericht. De kaken zijn losjes op elkaar en je voelt je innerlijke glimlach.


LA CHI METHODE

Ga ontspannen staan in de uitgangshouding. Als je het prettiger vindt, kun je ook gaan zitten of liggen. Houd de handen op 10 cm. afstand voor de navel, de handpalmen wijzen naar elkaar. Beweeg de handen meerdere malen voor je navel een handbreedte uit elkaar en weer naar elkaar toe, de handen raken elkaar niet.
Stel je voor dat de gebruikte cellen bij het uiteen bewegen van je handen in het oneindige opgaan. Bij het bijeenbrengen stel je je voor dat er weer verse en vitale energie vanuit het universum in je lichaam stroomt. Herhaal deze beweging zo vaak als je wilt. Na een poosje is het mogelijk dat je warmte of tintelingen waarneemt. Dit is de chi die je op dat moment voelt. De warmte of tintelingen voel je meestal in de handen, maar kan ook in de buik of een ander deel van je lichaam zijn.
De La Chi is een eenvoudige, kleine en toch zeer effectieve beweging. Het doel van deze methode is om chi te verzamelen.